Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kremlinul: Rusia nu dorește dezbinarea Europei

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaKremlinul
Kremlinul - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov: Rusia caută parteneri în UE și nu prezintă pentru nimeni pericol.
CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. Rusia este o țară puternică care caută parteneri în UE și nu prezintă pericol pentru nimeni, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov într-un interviu pentru filmul documentar intitulat „Vladimir Putin: Maestrul jocului” (Poutine, le maître du jeu) al postului te televiziune France 5, relatează RIA Novosti.
El a răspuns astfel la întrebarea jurnalistului dacă Rusia vrea ca Europa să fie „dezunită”.
„Nu suntem deloc interesați (de acest lucru. – n.red.). <...> Ne interesează prosperitatea țărilor din Europa, dar toți să fie independenți unul față de altul. Are loc căutarea <...> unei apărări de sine stătătoare a europenilor, au nevoie de propria armată. <...> Vor rămâne americanii în Europa, vor continua să-i apere pe europeni împotriva „groaznicilor” ruși? Am vrea să fim auziți: noi nu amenințăm pe nimeni, nu prezintă pericol, suntem o țară imensă, puternică, care caută parteneri ", a spus Peskov.
De asemenea, purtătorul de cuvânt al președintelui declarat că Europa simte deseori o „amenințare” din partea Rusiei, în special în primăvară, când țara și-a „consolidat” trupele la granița cu Ucraina. Peskov a menționat că Rusia poate „înțelege” astfel de sentimente, dar a îndemnat să fie studiată mai bine informația despre această situație. În particular, înainte de mișcarea trupelor ruse au avut loc exerciții „masive” ale trupelor NATO, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin. Și, de altfel, mulți au vorbit atunci despre militarii ruși, dar nimeni nu a vorbit despre „concentrarea” forțelor alianței, a amintit el.
Peskov a numit de asemenea drept cel mai prost scenariu perspectiva aderării Ucrainei la și a asigurat că, în acest caz, Rusia va lua măsuri „pentru a-și asigura propria securitate”.
Президент РФ В. Путин встретился с главой Адыгеи М. Кумпиловым - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Politică
Putin: Este necesară valorificarea potențialului serviciilor speciale ale statelor CSI
Fluxul de știri
0