Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Expert: Ne așteaptă proteste masive în primăvară

© Sputnik / Mihai CarausВ Кишиневе проходят массовые протесты оппозиции
В Кишиневе проходят массовые протесты оппозиции - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Abonare
Analistul Corneliu Ciurea consideră că opoziția ar putea folosi greșelile actualei puteri pentru pregătirea cu succes a unor proteste de masă.
CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. Arestarea procurorului general al Moldovei, Alexandr Stoianoglo, nu putea să nu provoace proteste din partea opoziției deoarece, încercând să meargă împotriva forței aflate la guvernare, ea trebuie să fie agresivă și sigură de acțiunile sale. Opinia a fost exprimată în studioul Sputnik Moldova de analistul politic Cornelius Ciurea.
„Protestele actuale nu pot duce imediat opoziția la scopul dorit pentru că scopul lor principal astăzi nu este răsturnarea puterii. Scopul protestelor este de a crea o anumită presiune pentru eliberarea procurorului general și a pregăti noi proteste, care fără îndoială vor avea loc mai târziu, ținând cont de acțiunile nu prea sigure ale autorităților", consideră expertul.
În concluzie, Ciurea a menționat că problemele ce țin de gaze, cu care se vor confrunta moldovenii în această iarnă, vor constitui premise pentru proteste masive ale opoziției deja în primăvara anului viitor.
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la summit-ul Platforma pentru Crimeea - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2021
Editoriale
Lecția rusească sau mintea Maiei Sandu cea de pe urmă
Fluxul de știri
0