China a surprins serviciile secrete americane cu o nouă rachetă hipersonică - mass- media

© AP Photo / Ng Han GuanRachetă hipersonică, China
Rachetă hipersonică, China - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2021
Abonare
China a surprins serviciile secrete americane: chinezii au testat o nouă rachetă hipersonică, capabilă să transporte arme nucleare.
China a testat în august o rachetă hipersonică capabilă să transporte arme nucleare, fapt care „a surprins serviciile secrete de informații americane”, scrie Financial Times, citat de RIA Novosti.
Potrivit publicației, China a demonstrat „capabilități spațiale avansate care au surprins serviciile de informații americane”.
Potrivit unor surse din ziare, racheta nu a atins obiectivul propus, dar testul a arătat că China a făcut „progrese uimitoare în dezvoltarea armelor hipersonice” și este mult mai avansată în acest sens decât credeau americanii.
„Nu avem nicio idee despre cum au făcut-o”, a spus una dintre sursele ziarului care are acces la informații din cadrul serviciilor de informații.
Interlocutorii publicației au menționat că racheta ar putea zbura teoretic peste Polul Sud, ceea ce ar crea o mare problemă pentru armata americană, ale cărei sisteme de apărare antirachetă sunt concentrate pe direcția polară nordică.
Pentagonul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la acțiunile Chinei, dar nu a comentat mesajul despre testul unei rachete hipersonice.
"Ne-am exprimat clar îngrijorarea cu privire la capacitățile militare pe care China le dezvoltă în continuare și care nu fac decât să crească tensiunile din regiune și nu numai", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.
Ambasada Chinei în Statele Unite nu a comentat datele referitoare la teste, dar misiunea diplomatică a subliniat că politica militară din RPC a fost întotdeauna „defensivă”, notează sursa citată.
Газовый счетчик - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2021
Moldova și Rusia
Șeful „Moldovagaz”: Nu este nevoie să fierbeți un ceainic plin, economisiți gazul
Fluxul de știri
0