Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

NATO i-a prelungit mandatul lui Geoană: care e motivul

© Inquam Photos / George CălinMircea Geoană
Mircea Geoană - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Mircea Geoană va fi în continuare Secretar General Adjunct al NATO, după ce mandatul său i-a fost prelungit cu încă un an. Cum s-a luat această decizie.
BUCUREȘTI, 16 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Vești bune pentru Mircea Geoană: mandatul său de Secretar General Adjunct al NATO deținut în prezent va fi prelungit cu încă un an.
Purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu, spune că Secretarul General Jens Stoltenberg i-a cerut Abasadorului Mircea Geoană să continue pentru încă un an în funcția de Secretar General Adjunct al NATO, ”pentru serviciul extraordinar adus organizației. Ambasadorul Geoană a acceptat oferta și va continua în acest post până pe 16 octombrie 2023”.
În momentul în care l-a nominalizat prima dată pe Geoană în această funcție, în anul 2019, Stoltenberg a precizat și principalul motiv al ascensiunii acestuia.
Secretarul General al NATO a subliniat că Mircea Geoană este un avocat devotat ”al legăturii transatlantice şi va aduce experienţa sa îndelungată ca om de stat şi diplomat acestui post”.
Astfel, Mircea Geoană a devenit, astfel, primul român care deține o funcţie internaţională mai înaltă decât toate celelalte deţinute vreodată de compatrioţii săi, și prima persoană din Europa Centrală și de Est care a preluat acest rol, informează antena3.ro.
Peter Michalko - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2021
Editorialist
Dovedit: Uniunea Europeană își bagă coada în justiția moldovenească
Fluxul de știri
0