Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

„Libertate fără certificate!”: Mii de oameni au protestat sâmbătă la București - VIDEO

© Inquam Photos / DANIEL MIHAILESCUProteste împotriva restricțiilor COVID la București
Proteste împotriva restricțiilor COVID la București - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mii de oameni au inundat sâmbătă seară străzile Bucureștiului, protestând împotriva pașapoartelor de vaccinare, a restricțiilor de circulație pentru cei nevaccinați și a altor restricții nou introduse care vizează diminuarea răspândirii coronavirusului în România.
CHIȘINĂU, 3 oct - Sputnik. Numărul estimat de protestatari a fost de la 15 mii până la 30 de mii de persoane. Aceștia s-au adunat sâmbătă în piețele Universității și Victoriei din București, în fața Guvernului, scandând „Libertatea fără certificate” și „Jos guvernul”.
Cea mai recentă rundă de restricții a intrat în vigoare duminică, limitând accesul la locurile de divertisment, precum și introducând limitarea circulației pe timp de noapte sfârșit de săptămână pentru persoanele nevaccinate.
Autoritățile au introdus, de asemenea, obligativitatea purtării măștii în spațiile publice închise și exterioare din zonele cu mai mult de 6 cazuri de coronavirus la 1000 de rezidenți, inclusiv în Capitală.
România, care are o populație de aproximativ 19 milioane de oameni, ocupă locul al doilea cel mai scăzut în ceea ce privește vaccinările din blocul UE din 27 de state membre, cu mai puțin de 28% din populație vaccinată cu două doze. Marți, România a început să „recomande” o a treia doză și încearcă să facă vaccinările obligatorii pentru medici și alte categorii de personal medical.
Cu un total de 1,25 milioane de cazuri de infectări înregistrate oficial și aproximativ 37 000 de decese declarate de la începutul pandemiei, România a înregistrat o creștere accentuată a noilor infecții în ultimele săptămâni, iar autoritățile se tem că spitalele vor rămâne în curând fără locuri libere la unitățile de terapie intensivă.
Fluxul de știri
0