Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Copiilor din familii mixte trebuie să li se acorde automat cetățenia rusă

© Photo : Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2021
Abonare
Cetățenia rusă trebuie oferită în mod automat, indiferent în ce țară locuiește familia.
CHIȘINĂU, 15 oct – Sputnik. Copiii născuți în căsătorii cu cetățeni străini trebuie să obțină în mod automat cetățenia Rusiei, comunică RIA Novosti. Despre aceasta a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov. Șeful diplomației ruse a specificat că acest lucru trebuie să aibă loc în conformitate cu Constituția, indiferent unde este stabilită cu traiul familia – pe teritoriul Rusiei sau în alt stat.
Astăzi pentru ca un copil să obțină cetățenia rusă este nevoie de mult timp și putere, i-a declarat agenției RIA Novosti juristul de profil Golubev, care a enumerate problemele cu care se ciocnesc oamenii:
“Părinții trebuie să se adreseze centrului de migrație, să se confrunte cu birocrația și să aștepte aproximativ trei luni. De menționat că nu este obligatorie prezența copilului în Rusia, în cazul în care nu a împlinit șase ani”.
Părinții se confruntă cu probleme birocratice – uneori funcționarii creează probleme, sunt solicitate acte care nu sunt necesare pentru această procedură.
În plus, copilul unei rusoaice, care s-a născut în afara țării, obține cetățenia Rusiei doar cu acordul părintelui care este cetățean străin – este necesară depunerea unei cereri în acest sens, i-a declarat agenției RIA Novosti specialistul în drept internațional Iarmuș. Reiese că în cazul în care tatăl nu vrea să-i dea cetățenia rusă copilului, atunci mama nu poate să plece cu el în patrie – copilul are nevoie de viză, care se perfectează și ea cu acordul tatălui, a declarat juristul.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2021
Politică
Lavrov: Rusia este pregătită să discute cu Moldova
Fluxul de știri
0