Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Percheziții la Ungheni: Doi inspectori fiscali au ajuns pe mâna ofițerilor CNA

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la administrația de stat a drumurilor
Percheziții la administrația de stat a drumurilor   - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2021
Abonare
Doi inspectori fiscali sunt cercetați pentru corupție. Ofițerii CNA și procurorii au descins în această dimineață în birourile și la domiciliile acestora.
CHIȘINĂU, 15 oct - Sputnik. Centrul Național Anticorupție anunță că a desfășurat percheziții în această dimineață în birourile și la domiciliile a doi inspectori fiscali din Ungheni. Aceștia sunt cercetați pentru corupție, după ce au fost denunțați de către un om de afaceri. Potrivit CNA, inspectorii ar fi pretins de la un agent economic 40 000 de lei pentru a nu include în actul de control abaterile constatate în urma verificărilor desfășurate la compania acestuia.
Cei doi inspectori ar fi promis că vor închide ochii la faptul că lipsesc unele acte contabile, în sumă de 600 000 de lei, dar și la alte nereguli legate de lipsa foilor de parcurs sau completarea necorespunzătoare a acestora.
Astfel, antreprenorul a mers și i-a denunțat pe cei doi inspectori. Ulterior, CNA a deschis un dosar penal pentru corupere pasivă. Potrivit CNA, acum câteva săptămâni, a fost transmisă o parte din bani sub controlul anchetatorilor, în sumă de 30 000 de lei, alte 10 000 de lei fiind primite până la denunț.
НЦБК - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Societate
Mai mulți vameși au ajuns în vizorul CNA: De ce riscă să ajungă după gratii
Totodată, în cadrul descinderilor din această dimineață, la domiciliile inspectorilor au fost găsite diferite sume de bani, în lei și valută. Ofițerii urmează să efectueze o expertiză pentru a identifica mijloacele financiare transmise sub controlul CNA.
Unul dintre inspectori a fost reținut pentru 72 de ore, iar cel de-al doilea este cercetat în stare de libertate, deoarece cooperează cu organul de anchetă.
Dacă vor fi găsiți vinovați, inspectorii riscă până la zece ani de pușcărie, privarea dreptului de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de până la zece ani și amendă.
Fluxul de știri
0