Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai mulți vameși au ajuns în vizorul CNA: De ce riscă să ajungă după gratii

© Sputnik / Miroslav RotariНЦБК
НЦБК - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Centrul Național Anticorupție a documentat mai multe acte de corupție la Postul Vamal Otaci.
CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Trei vameși de la Postului Vamal Otaci riscă închisoare pentru mită de 500 de dolari. Mai exact, doi șefi de tură ai Postului Vamal Otaci, un vameș al aceluiași post și un șomer sunt cercetați penal de Centrul Național Anticorupție pentru mai multe acte de corupție.
Serviciul Vamal are un nou director - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2021
Societate
Serviciul Vamal are un nou director: Cine este Igor Talmazan
Potrivit CNA, actele de corupție ar fi fost comise la efectuarea procedurii de intrare-ieșire de pe teritoriul Republici Moldova a unui mijloc de transport, înregistrat într-un alt stat.
„Potrivit anchetei, un locuitor din nordul țării ar fi dat 500 de dolari mită celor trei vameși, pentru ca aceștia să permită scoaterea în mod fraudulos din țară a unui autoturism cu numere de înmatriculare străine, care depășise termenul legal de ședere de 6 luni în Republica Moldova”, este precizat în comunicatul CNA.
În urma perchezițiilor efectuate au fost ridicate telefoanele celor patru figuranți, care sunt recunoscuți în calitate de bănuiți. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru corupere activă, corupere pasivă și trafic de influență.
plăcuțe neutre - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2021
Internațional
Serviciul Vamal din Odessa, despre anularea interdicției mașinilor cu numere transnistrene
Codul Penal al Republicii Moldova prevede următoarele pedepse pentru aceste infracțiuni: corupere pasivă – închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani; corupere activă – închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 unităţi convenţionale, iar pentru trafic de influență 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 3 ani.
Fluxul de știri
0