Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cultivarea cânepii industriale ar putea fi legalizată în Moldova

© Sputnik / Poliţia de FrontierăPlantaţie de cânepă
Plantaţie de cânepă - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2021
Abonare
În Republica Moldova ar putea fi legalizată cultivarea cânepii industriale. Un proiect de lege în acest sens a fost prezentat de Ministerul Agriculturii.
CHIȘINĂU, 15 oct - Sputnik. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a făcut public un anunț privind intenția de modificare a unei Hotărârii de Guvern din 2006 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la reglementarea activităților de cultivare a plantelor care conţin substanţe stupefiante sau psihotrope.

"Modificările vor avea drept scop diferențierea cânepii industriale de alte tipuri de cânepă, ajustarea cadrului normativ național cu reglementările Convenției unice asupra stupefiantelor din 30 martie 1961 și ar permite utilizarea cânepii industriale exclusiv în scopuri horticole și industriale", se arată într-un comunicat emis de Ministerul Agriculturii.

Cannabis Sativa sunt plante înalte și subțiri cu frunze înguste ce au o culoare verde deschis și ramificații mari. Cresc foarte repede și pot să ajungă la o înălțime de peste 3 metri într-un singur sezon.
Флаги Молдовы и России - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2021
Moldova și Rusia
Șapovalov: Poate oare Moldova să părăsească CSI sub conducerea noului guvern?
Fluxul de știri
0