Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când și de ce în Republica Moldova ar putea avea loc alegeri anticipate

© Sputnik / Mihai CarausВыборы в парламент Молдовы 2021
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2021
Abonare
Fostul viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Valeriu Ostalep, a analizat modul în care actualul guvern își construiește politica externă și a comentat pașii întreprinși în soluționarea actualelor probleme.
CHIȘINĂU, 15 oct - Sputnik. În această vară, partidul prezidențial PAS a venit la putere în Republica Moldova. Ce au reușit să realizeze reprezentanții partidului de guvernământ? Cum construiește actuala conducere politica externă a țării? Cum și când va reuși Chișinăul să convină asupra contractului de furnizare a gazului natural? Este actualul guvern capabil să înregistreze progrese în problema soluționării transnistrene? Va euși PAS să se mențină la putere până la sfârșitul mandatului său de patru ani? Aceste, dar și alte probleme au fost discutate în studioul Radio Sputnik Moldova cu fostul viceministru de externe Valeriu Ostalep.
Potrivit interlocutorului, discuțiile cu privire la faptul că PAS nu va reuși să-și să-și ducă până la capăt mandatul de patru ani nu sunt absurde.

"După ce au ajuns la putere, am închis ochii la faptul că ceva nu le iese. Bine, greșeli au toate guvernele. Se mai întâmplă. Își vor reveni. Dar după spectacolul cu procurorul general și cum au procedat, se pare că nu au învățat nicio lecție din trecut. Au aceleași obiceiuri ca și conducerile anterioare. Au tendințe spre autoritate", a spus Ostalep.

Potrivit fostului viceministru, în cazul Stoianoglo, actualul guvern va face o evaluare atât politică, cât și juridică.
"La aceasta adăugăm starea economică a țării și lupta politică internă din PAS. Toate acestea luate împreună pot duce la faptul că în decurs de doi ani jumătate se poate pune problema alegerilor anticipate. Chiar și așa, socialiștii nu ar trebui să se bucure", a menționat Ostalep.
Iurie Mărgineanu - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2021
Analize și opinii
Mărgineanu: Nu poți să scuipi în față o țară de la care ceri reducere la livrarea gazelor
Alegerile parlamentare anticipate au avut loc pe 11 iulie. Drept urmare, în Parlament au ajuns partidul prezidențial PAS, Blocul comuniștilor și socialiștilor și partidul Șor.
Fluxul de știri
0