Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Mărgineanu: Nu poți să scuipi în față o țară de la care ceri reducere la livrarea gazelor

© Sputnik / Mihai CarausIurie Mărgineanu
Iurie Mărgineanu - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2021
Abonare
Doctorul în drept Iurie Mărgineanu a comentat felul în care autoritățile de la Chișinău poartă negocieri cu Gazprom privind livrarea gazelor naturale Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 15 oct - Sputnik. Doctorul în drept Iurie Mărgineanu a declarat în emisie la Radio Sputnik Moldova că Republica Moldova nu va putea supraviețui dacă nu va reuși să obțină un preț mic la gazele naturale. El afirmă că politicienii de la Chișinău nu știu încotro s-o ia și cum anume să acționeze.
Mărgineanu consideră statul care livrează acest gaz așteaptă ca statul căruia îi livrează să vină dea dovadă de atitudine prietenoasă.
„Nu poți pe un partener, pe o țară de la care soliciți reducere la livrarea gazelor naturale, să o scuipi în față. S-o numești agresor… Să soliciți Uniunii Europene să impună sancțiuni Moscovei sau să te alipești unor acțiuni împotriva Federației Ruse. Credeți că Rusia a uitat că Republica Moldova s-a alipit unor acțiuni ale UE și Americii împotriva statului rus? Toate aceste decizii și acțiuni vor avea efect asupra negocierilor privind prețul la gaze”, a precizat Mărgineanu.
Întrebat dacă autoritățile de la Chișinău mai au șanse să negocieze un preț bun pentru gazele livrate de Federația Rusă, Iurie Mărgineanu a precizat că există și riscul ca prețul să crească.
„E posibil să rămânem la formula veche. Totodată există riscul să se aplice o formulă care va majora prețul. Totul depinde de autorități. Dacă vor putea negocia cu Federația Rusă. Eu sunt sigur că Federația Rusă cere și anumite cedări, inclusiv politice”, a menționat Mărgineanu.
Fluxul de știri
0