Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Antreprenorii vor putea gestiona afacerile de la distanță, prin semnătura electronică

© Pixabay / SplitShireНоутбук
Ноутбук - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2021
Abonare
Antreprenorii nu vor mai trebui să se prezinte fizic la ghișeele Agenției Servicii Publice pentru a înregistra afacerea. Ei vor putea gestiona businessul de la distanță. Deputații au votat un proiect de lege în acest sens.
CHIȘINĂU, 14 oct - Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi a Legislativului, deputații au votat în prima lectură un proiect de lege ce presupune modificarea a circa 30 de acte legislative care le va permite antreprenorilor să interacționeze cu autoritățile de la distanță.
Astfel, s-a propus excluderea anumitor proceduri care obligă antreprenorii să se prezinte fizic la Agenția Servicii Publice și au fost incluse prevederile care ar facilita interacțiunea de la distanță. Potrivit autorilor, înregistrarea și modificarea documentelor va fi posibilă cu utilizarea semnăturii electronice avansate calificate.
oficiu - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2021
Societate
Deputații au aprobat măsuri de susținere a angajaților în perioada pandemiei
În context, deputații au propus să fie recunoscute semnăturile electronice avansate calificate din Uniunea Europeană, care ar permite investitorilor existenți să semneze documente în Republica Moldova și să prezinte acte din statele UE. Totodată, se va permite semnarea contractului de muncă electronic nu doar în cazul muncii la distantă, dar și în celelalte cazuri.
Autorii proiectului susțin că se dorește valorificarea avantajelor interacțiunii la distanță și oferirea unui răspuns tehnologic prompt și adecvat în condițiile crizei pandemice.
Precizăm că proiectul de lege a fost susținut de 72 de deputați. Documentul urmează a fi aprobat în lectura finală.
Fluxul de știri
0