Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a punctat cauza creșterii prețului la gaz în Europa

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaОбращение президента РФ В. Путина к гражданам России в преддверии выборов депутатов Госдумы РФ
Обращение президента РФ В. Путина к гражданам России в преддверии выборов депутатов Госдумы РФ - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Creșterea prețurilor la gaz în Europa este o consecință a deficitului de energie electrică, nu invers, așa cum susțin unii din Occident, consideră Vladimir Putin.
CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. Creșterea prețurilor la gaz în Europa este o consecință a deficitului de energie electrică, nu invers, nu trebuie să aruncăm vina pe alții, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.
Miercuri, liderul de la Kremlin a participat la ședința plenară a forumului “Săptămâna Energetică a Rusiei”.
“Creșterea prețurilor la gaz în Europa este o consecință a deficitului de energie electrică, nu invers. Nu trebuie să aruncăm vina pe alții, cum se spune și cum fac unii dintre partenerii noștri”, a spus Putin.
“În ultimele decenii, pas cu pas, în energetica europeană au fost create vulnerabilități sistemice. Anume ele au dus la o criză de proporții în Europa”, a spus Putin.
Președintele rus a menționat că atât timp cât pe primele poziții se aflau producția energetică nucleară și pe bază de gaz, nu existau astfel de crize.
“În Rusia astfel de probleme, slava Domnului, sunt de neimaginat”, a adăugat el.
În ultimele luni în Europa au crescut simțitor prețurile la gazul natural. La începutul lui august prețurile la cele mai apropiate contracte futures a constituit aproximativ 515 dolari pentru o mie de metri cubi, iar la sfârșitul lui septembrie acest indicator s-a dublat. Miercuri prețurile la contractele futures au ajuns la un nivel record – 1937 de dolari pentru o mie de metri cubi, însă apoi au scăzut la 1691, ceea ce este cu 21,5 la sută mai mult decât prețurile de marți.
Президент РФ В. Путин встретился с главой Адыгеи М. Кумпиловым - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Politică
Putin: Este necesară valorificarea potențialului serviciilor speciale ale statelor CSI
Fluxul de știri
0