Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin dezvăluie cauza crizei care ne afectează pe toți

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Abonare
Președintele Rusiei a expus clar cauza marii probleme a Europei și de ce strategia impusă de Bruxelles a declanșat-o și nu o va opri.
BUCUREȘTI, 6 oct – Sputnik. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut din nou o analiză serioasă care va deranja Bruxellesul: criza energetică din Europa se datorează strategiei impusă de UE.
Putin a spus clar că așa zisa ”tranziţie către energia verde”, precum și reducerea dramatică a investiţiilor în industria extractivă au cauzat criză energetică prin care trece Europa, mi ales că aceste măsuri au fost luate prin ”decizii dezechilibrate” şi ”drastice”'.
”Vedeţi ce se întâmplă în Europa - este o isterie şi o anumită confuzie pe pieţe”, a declarat Putin. ”De ce? Pentru că nimeni nu ia această problemă în serios. Unii speculează schimbările climatice, alţii subestimează unele lucruri, alţii încep să reducă investiţiile în industriile extractive”.
Opinia președintelui Vladimir Putin este clară: ”Este nevoie de o tranziţie lină”.
În acest sens, în cadrul unei reuniuni guvernamentale, președintele rus a adus argumente serioase pentru o dezvoltare sustenabilă a sectoarelor petrolului, gazelor naturale şi cărbunelui, incluzând metode moderne de protecția mediului.
Președintele Rusiei transmite un mesaj ferm: este foarte important ca aceste domenii esențiale să nu fie neglijate.
Și în România este o criză națională prin închiderea unor unități energetice pe cărbune, dar și a închiderii exploatărilor miniere. Astfel, din cauza unor politici a intereselor personale, sau din cauza impunerilor de la Bruxelles, România a devenit un mare importator de energie, dintr-un dintre cele mai mari producătoare de energie din sud-estul Europei.
Президент РФ В. Путин провел переговоры с президентом Турции Р. Эрдоганом - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2021
Editoriale
De ce Putin și Erdogan au nevoie unul de altul
Menționam și ca personaje controversate, în primul rând George Soros, au investit în ”fonduri de mediu” sume uriașe – evident cu scopul de multiplica investițiile. În fapt, lucrează prin grupuri de lobby și presiune, dar și prin activiști de tipul ridicolei Greta Thunberg.
Aceste grupuri de presiune și influencerii provoacă opinia publică occidentală să accepte măsuri stupide, care nu au decât un final: nenorocirea unor zone întregi din Europa și îmbogățirea unui grup restrâns de indivizi.
De aceea expunerile serioase și corecte ale lui Vladimir Putin deranjează Bruxellesul iar grupurile de presiune duc adevărate campanii de denigrare a Rusiei și a președintelui său.
Fluxul de știri
0