Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul: Vizita lui Nuland este actuală și necesară

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaLe Kremlin de Moscou
Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a oferit o apreciere vizitei la Moscova a adjunctului secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland.
BUCUREȘTI, 13 oct – Sputnik. Contactele cu adjunctul secretarului de stat al SUA pentru probleme politice, Victoria Nuland, care se află într-o vizită la Moscova, sunt actuale și necesare, nu trebuie să ne plângem că este imposibilă atingerea unor înțelegeri radicale, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
“În primul rând, desigur, despre eficiența acestor negocieri trebuie să comenteze MAE, totuși anume MAE este gazda. Cu toate acestea, desigur, suntem convinși că astfel de contacte sunt actuale și necesare. E important să discutăm, nu să ne plângem că nu reușit imediat să obținem niște înțelegeri radicale. Nu e posibil. Avem prea multe “grajduri auguste” în relațiile noastre bilaterale. Nu poți rezolva pe toate dintr-o dată, însă fără îndoială astfel de contacte sunt necesare”, a declarat Peskov, fiind întrebat cum apreciază Kremlinul negocierile cu Nuland.
Contactele cu SUA la diverse niveluri reprezintă o evoluție pozitivă a relațiilor, ele sunt necesare, a mai adăugat reprezentantul administrației prezidențiale ruse.
В России отмечается День Государственного флага - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Rusia
Rusia propune SUA să renunțe la toate restricțiile reciproce impuse în ultimii ani
“Desigur, aceste contacte au loc în continuarea „spiritul summitului de la Geneva”, a acelor acorduri și înțelegeri la care au ajuns acolo cei doi președinți. Desigur, nu sunt primele contacte. Cred că știți că au existat câteva runde de discuții în probleme de stabilitate strategică și controlul supra înarmărilor. Au existat consultări cu privire la securitatea cibernetică, iată de ce totul evoluează relativ bine, comparativ cu perioada de până la Geneva, când nu existau niciun fel de contacte. E o evoluție pozitivă a relațiilor bilaterale”, a declarat Peskov, fiind întrebat dacă negocierile cu Nuland pot fi apreciate ca o continuare a dialogului între președinții SUA și Rusia, Joe Biden și Vladimir Putin.
Vizita lui Nuland la Moscova va dura până pe 13 octombrie. Pe lângă întrevederile la MAE al Rusiei, oficialul american și-a planificat o întâlnire cu adjunctul șefului administrației Kremlinului, Dmitri Kozak. Totodată, Nuland intenționează să se întâlnească cu consilierul președintelui rus, Iurie Ușakov.
Liliana Nicolaescu-Onofrei - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2021
Politică
Guvernanții se iau de posturile TV apropiate opoziției - document
Fluxul de știri
0