Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kim Jong-un a promis să construiască „o armată invincibilă”

© POOL / Accesați arhiva multimediaЛидер КНДР Ким Чен Ын.
Лидер КНДР Ким Чен Ын. - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Abonare
Kim Jong-un a indicat SUA ca fiind cauza principală a tensiunilor dinte cele două Corei și a promis să construiască „o armată invincibilă”.
BRUXELLES, 13 oct – Sputnik, Daniela Porovăț. Kim a ținut un discurs la o expoziție militară cu arme dezvoltate recent, inclusiv rachete balistice intercontinentale, testate recent de Phenian, arată Sputnik.
Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a numit cu această ocazie SUA ca fiind sursa instabilității din regiune și s-a angajat să construiască o armată „invincibilă”. Într-un discurs la Expoziția de Dezvoltare a Apărării „Auto-Apărare 2021”, Kim a subliniat că nu ar trebui să existe un alt război între cele două Corei și a spus că țara sa trebuie să realizeze o „capacitate militară invincibilă” pe care nimeni nu va îndrăzni să o conteste.
El și-a exprimat, de asemenea, neîncrederea în intențiile pașnice ale Washingtonului față de țara sa:
"SUA au semnalat frecvent că nu sunt ostile statului nostru, dar nu există dovezi bazate pe acțiuni care să ne facă să credem că nu sunt ostile... SUA continuă să creeze tensiuni în regiune cu judecățile și acțiunile lor greșite", a spus liderul Coreei de Nord.
La 1 octombrie, Phenianul a anunțat că a lansat o rachetă antiaeriană dezvoltată recent. Acest lucru a provocat îngrijorări masive la Seul, dar cu toate acestea, două zile mai târziu, Coreea de Nord și Coreea de Sud și-au restabilit liniile de comunicație după o pauză de câteva luni.
În același timp, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a menționat că Washingtonul este gata să înceapă discuțiile cu Phenianul fără condiționări prealabile.
Флаги Украины и Европейского Союза. - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Internațional
La Kiev se desfășoară summitul Ucraina - UE
Fluxul de știri
0