Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

La Kiev se desfășoară summitul Ucraina - UE

© Sputnik / Алексей ВитвицкийФлаги Украины и Европейского Союза.
Флаги Украины и Европейского Союза. - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Abonare
La Kiev a demarat cel de-al 23-lea summit Ucraina-UE, în prezența lui Charles Michel și Ursula von der Leyen.
BUCUREȘTI, 12 oct – Sputnik. Lucrările celui de-al treilea summit Ucraina – UE au demarat la Kiev, în cadrul evenimentului se planifică semnarea unui șir de acorduri bilaterale, a informat marți serviciul de presă al președintelui Ucrainei.
“Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, președintele Consiliului European, Charles Michel, și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen au început ședința celui de-al 23-lea summit Ucraina – UE, care se desfășoară la Kiev”, se menționează în comunicat.
Potrivit serviciului de presă, Zelenski a întâmpinat în dimineața de marți șefii instituțiilor europene, au discutat în ajunul evenimentului.
Se menționează că în cadrul summitului se planifică semnarea unui șir de acorduri între Ucraina și Uniunea Europeană. La finalul reuniunii va fi adoptată o declarație comună.
Președintele ucrainean și-a exprimat speranță că summitul va fi unul productiv.
“Îi salut cu bucurie pe Charles Michel și Ursula von der Leyen în Ucraina. Sunt convins că dialogul de azi, în cadrul summitului XXIII Ucraina – UE va fi unul productiv și va contribui mai mult la integrarea Ucrainei în comunitatea europeană”, a scris Zelenski în Twitter.
În ajunul summitului, Rada Supremă a Ucrainei a adoptat o declarație în care își reiterează direcția Kievului spre obținerea calității de membru a UE și îndeamnă partenerii să recunoască astfel de perspective.
După lovitura de stat din 2014, Ucraina a promovat insistent o politică de integrare în Occident. Pe valul acestor așteptări, au fost adoptate o serie de amendamente la Constituție care prevăd direcția strategică a țării de aderare la UE și NATO. Între timp, politicienii din Occident au dat de înțeles în mai multe rânduri Kievului că nimeni nu-i așteaptă și acest lucru nu se va întâmpla prea curând. Totodată, comisarul european pentru politica de vecinătate și extindere, Johannes Hahn, a declarat că a vorbit despre acceptarea Ucrainei în UE este nerealist, KIievul trebuie să se concentreze pe implementarea acordului de asociere cu UE.
Poliția - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Societate
Au înnebunit guvernanții - Ce amenzi vor plăti cei fără acte de identitate asupra lor
Fluxul de știri
0