Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se ieftinesc testele PCR pentru COVID-19: Cât vor costa acestea

© Inquam Photos / GEORGE CALINTestare coronavirus
Testare coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Abonare
Miniștrii au votat pentru modificarea tarifelor pentru efectuarea testului PCR la COVID-19. Astfel, acestea vor fi mai ieftine cu 455 de lei.
CHIȘINĂU, 13 oct - Sputnik. Cabinetul de Miniștri a decis să reducă tariful pentru efectuarea testului PCR la COVID-19 în laboratoarele din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice. Astfel, dacă anterior un test costa 755 de lei, acum, acesta va fi de 300 de lei. Potrivit ministrului Sănătății, s-a decis reducerea costului pentru testul PCR, deoarece au scăzut prețurile de achiziție a reactivelor necesare la efectuarea acestor analize.
De asemenea, în Catalogul tarifelor unice pentru serviciile medico-sanitare a mai fost inclus un nou serviciu. Este vorba despre detectarea calitativă a antigenilor specifici noului Coronavirus SARS-CoV-2, care va costa 35 de lei. Acest preț nu include costurile pentru testul rapid de diagnostic.
Lei - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Coronavirus
Doar medicii vaccinați vor primi indemnizația de 16 mii de lei: Cum comentează Nemerenco
„Este un proiect foarte important, în special în perioada în care ne aflăm. Detectarea virusului este cheie pentru moderarea acestui val cu care ne confruntăm și este important ca serviciul de stabilire a diagnosticului să fie accesibil și ieftin”, a declarat premierul Gavrilița.
Este de menționat faptul că aceste tarife vor fi aplicate de laboratoarele din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice.
Fluxul de știri
0