Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gestionează-ți afacerea la distanță: Guvernul a aprobat un proiect în acest sens

© Sputnik / OsmatescoОбучение на удаленке
Обучение на удаленке - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Abonare
Antreprenorii ar putea să fie scutiți de procedurile birocratice de înregistrare a unei afaceri, iar aceștia ar butea să-și gestioneze businessul la un click distanță.
CHIȘINĂU, 13 oct - Sputnik. Cabinetul de Miniștri a avizat pozitiv un proiect de lege care prevede extinderea instrumentelor digitale utilizate în relațiile dintre instituțiile statului și agenții economici. Astfel, antreprenorii vor interacționa cu autoritățile de la distanță și nu vor mai fi nevoiți să prezinte în formă fizică o serie de documente.
Ambulanță, Urgență, Medici, Spital, România - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Societate
Decis: Doar lucrătorii medicali vaccinați vor primi indemnizații
Potrivit Guvernului, acest proiect de lege le va permite oamenilor de afaceri să-și înregistreze și gestioneze afacerile la distanță prin instrumentele electronice puse la dispoziție de instituțiile statului. Totodată, va fi simplificată procedura de recepționare și eliberare a cererilor și documentelor în format electronic de către autoritățile publice, dar și procedura de obținere a semnăturii electronice.
„Va fi eliminată obligativitatea agenților economici de a se notifica și înregistra la Centrul Național de Protecție a Datelor cu Caracter Personal. Procedura dată este exclusă în toate cele 28 de țări ale Uniunii Europene din 25 mai 2018”, se mai arată în document.
După avizarea Guvernului, proiectul trebuie să fie aprobat de către deputați.
Fluxul de știri
0