Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gavrilița: Moldova se pregătește să importe gaze naturale din alte surse

© Photo : Miroslav RotariДепутаты парламента Молдовы рассматривают вотум доверия правительству Гаврилицы
Депутаты парламента Молдовы рассматривают вотум доверия правительству Гаврилицы - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Abonare
Deși negocierile cu „Gazprom” continuă, autoritățile de la Chișinău pregătesc scenarii alternative de import al gazelor naturale din alte surse. Declarația a fost făcută de premierul Natalia Gavrilița.
CHIȘINĂU, 13 oct - Sputnik. În aceste momente se desfășoară ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, în cadrul căreia este discutată problema aprovizionării cu gaz a Moldovei, negocierile cu „Gazprom” și scenariile alternative. Înainte de a merge la ședință, Gavrilița a susținut un briefing în care a menționat că negocierile cu „Gazprom” continuă.
„Negocierile cu Gazprom continuă, ele nu sunt simple din motive obiective. La nivel global există o creștere fără precedent a prețurilor la gaz natural, dar și la alte resurse energetice. Ne dorim o prelungire a contractului în condițiile care au existat anterior. Partenerii noștri de negocieri au alte cerințe și așteptări și cred că în următoarea săptămână, multe lucruri se vor clarifica”, a declarat premierul.
Обращение президента РФ В. Путина к гражданам России в преддверии выборов депутатов Госдумы РФ - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Rusia
Putin a punctat cauza creșterii prețului la gaz în Europa
În context, premierul a precizat că, deși autoritățile din Moldova poartă negocieri cu „Gazprom”, acestea caută și pregătesc scenarii alternative în acest sens.
„În același timp, ne pregătim și de scenarii alternative care ar implica importul gazelor naturale din alte surse, folosind interconectările existente între Ucraina și România. Cert e că nu vom rămâne fără gaz natural. Problema se pune în prețul pe care îl vom achita”, a menționat Gavrilița.
Precizăm că după ședința Comisie pentru Situații Excepționale, vicepremierul și ministrul Infrastructurii Andrei Spînu va susține un briefing în care va face bilanțul ședinței de astăzi. Briefing-ul a fost stabilit pentru ora 18:30, iar Sputnik Moldova va transmite în direct declarațiile făcute de Spînu.
Fluxul de știri
0