Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Draghi a explicat absența liderilor Rusiei și Chinei la summitul G20

© AFP 2024 / TIZIANA FABIMario Draghi.
Mario Draghi. - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Abonare
Draghi: absența liderilor Rusiei și Chinei la summitul G20 nu a fost determinată de motive politice.
CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. Absența liderilor Rusiei și Chinei la summitul G20 în privința Afganistanului nu a fost determinată de considerente politice, a declarat premierul italian Mario Draghi.
Potrivit lui, acest lucru este legat de „anumite motive specifice”. S-a convenit din timp că din partea Beijingului va participa șeful MAE, iar din partea Moscovei – un reprezentant al Guvernului.
”Implicarea a fost enormă chiar până la ședință. Țineți cont că summitul a avut loc după Adunarea Generală a ONU și reuniunea miniștrilor de externe. Așa că au fost implicați constant în toată această perioadă", a spus Draghi în cadrul unei conferințe de presă la Roma. Aceasta fost transmisă în direct de Palatul guvernamental Chigi.
Бойцы талибов (запрещены в РФ) - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Internațional
Rusia: recunoașterea talibanilor nu este pe agendă, dar dialogul este important
Reuniunea G20 privind Afganistanul a avut loc marți la inițiativa Italiei, în format de videoconferință în componență extinsă cu participarea liderilor Spaniei, Olandei, Qatarului, Singapore, precum și ONU, FMI, Băncii Internaționale. Din partea Rusia au fost ministrul adjunct de externe Igor Morgulov și reprezentantul special al președintelui Zamir Kabulov, din partea Chinei - ministrul Afacerilor Externe Wang I.
Fluxul de știri
0