Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Rusia: recunoașterea talibanilor nu este pe agendă, dar dialogul este important

© AP Photo / Hamed SarfaraziБойцы талибов (запрещены в РФ)
Бойцы талибов (запрещены в РФ) - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Recunoașterea mișcării talibane* nu este luată în considerare, dar este important să se mențină contactul cu noile autorități de la Kabul pentru acordarea de asistență Afganistanului, a declarat trimisul special al Rusiei.
BUCUREŞTI, 23 sept – Sputnik. Pe 23 septembrie, trimisul special al Rusiei la Organizația pentru Cooperare de la Shanghai, Bakhtior Khakimov, a declarat că recunoașterea mișcării talibane* nu este luată în considerare, dar este important să se mențină contactul cu noile autorități de la Kabul.

„Mișcarea talibană* deține puterea astăzi. În această etapă, nu vorbim despre recunoaștere, ci despre stabilirea contactelor cu cei care au venit la putere pentru a lansa un dialog constructiv, deoarece promovarea unei soluții intra-afgane la criză rămâne o prioritate”, a declarat, într-o conferință de presă, Khakimov, citat de Sputnik Internaţional.

După preluarea puterii de către talibani în Afganistan la 15 august, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a menţionat că Moscova nu se grăbește să recunoască gruparea teroristă ca autoritate legitimă în țară. El a cerut un guvern incluziv în Afganistan, care să includă diferite forțe politice.
Afganistan  - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Analize și opinii
Ce pericole comportă imigranții din Afganistan, pe care Grosu vrea să-i găzduiască
La începutul acestei luni, organizația a anunțat componența guvernului interimar al Afganistanului. Acesta este condus de Mohammad Hasan Akhund, care a servit ca ministru de Externe în timpul primei guvernări talibane*. Akhund se află vizat de sancțiuni ONU din 2001.
Taliban - organizație teroristă, interzisă în Rusia
Fluxul de știri
0