Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doi foști procurori Anticorupție, investigați în cadrul unui dosar penal

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procuratura Generală a făcut unele precizări ca răspuns la declarațiile unui deputat în Parlamentul Moldovei.
CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. Pretinsa implicare a ex-procurorilor din Procuratura Anticorupție Roman Statnîi și Viorel Morari în deposedarea de avere a doi oameni de afaceri este deja investigată de către Procuratura Generală în cadrul unei cauze penale, instituția a informat despre aceasta într-un comunicat de presă.
PG a reacționat astfel la declarațiile deputatului PAS Lilian Carpa. Pe 12 octombrie, el a solicitat ca instituția să intervină și să efectueze o anchetă cu privire la informații despre presupusa implicare a doi foști procurori în privarea a doi oameni de afaceri de dreptul asupra proprietății.
Виорел Морарь - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Politică
Viorel Morari ar putea fi trimis în judecată în dosarul „Vento”
Procuratura Generală a precizat în comunicatul său că circumstanțele respective sunt investigate deja în cadrul unei cauze penale inițiate în februarie 2020, prin prisma infracțiunilor prevăzute de art. 190 alin. (5) (escrocherie) , 324 alin.(3) (corupere pasivă), 325 alin.(3) (corupere activă) , 326 alin. (3) (trafic de influență) , 328 alin. (3) (abuz de serviciu) Cod penal.
”Până în prezent, statutul de învinuit a fost atribuit, de către procurorul de caz, în privința a două persoane. Este vorba despre un cetățean al Federației Ruse și unui ex-procuror, numele cărora la moment nu pot fi divulgate respectând principiile confidențialității urmăririi penale și prezumției nevinovăției”, informează Procuratura.
În afară de aceasta PG precizează că la etapa actuală sunt efectuate acțiunile necesare de urmărire penală pentru asigurarea cercetării circumstanțelor cazului complet, obiectiv și sub toate aspectele.
Fluxul de știri
0