Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

De ce Rusia nu poate livra mai mult gaz în Europa decât este prevăzut în contracte

© Sputnik / Pavel Lvov / Accesați arhiva multimediaConductă de gaz
Conductă de gaz - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Abonare
Rusia furnizează la maxim gaz în Europa, respectând cu strictețe angajamentele prevăzute în contract. Nu este posibilă o livrare peste ceea ce este convenit prin acorduri.
CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. Rusia își respectă cu strictețe toate angajamentele contractuale cu privire la livrarea gazului în Europa la un nivel maxim, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.
“În orice caz, putem spune că Rusia își îndeplinește cu strictețe toate angajamentele contractuale la nivel maxim, adică au fost majorate la maxim toate volumele de livrare, până la un maxim posibil în contextul contractelor și acordurilor existente”, a declarat Peskov, fiind întrebat care este situația legată de furnizarea gazului rusesc în Europa, pentru că unii vehiculează că Rusia își va spori livrările în Europa, iar alții declară că nu va exista o majorare.
“În ceea ce privește aspectele tehnice și altele, toate întrebările trebuie adresate Gazpromului”, a adăugat el.
Josep Borrell - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Politică
UE recunoaște: Contractul dintre ”Gazprom” și Ungaria nu încalcă legislația europeană
“Nu este posibilă o furnizare peste ceea ce este prevăzut în contracte. Adică cum, gratis?”, a spus Peskov, fiind întrebat dacă se livrează gaz peste volumele convenite în contracte.
“Este o chestiune ce ține de negocierile cu Gazprom. Există cumpărătorul, există vânzătorul. Există și o problemă de infrastructură, cum poate fi realizat acest lucru. Iată de ce, repet, astfel de întrebări trebuie adresate direct celor de la Gazprom”, a spus Peskov, în replică la afirmația că există și piețele spot și acolo pot fi livrare volumele majorate.
Fluxul de știri
0