Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria și Polonia atacă în justiție condiționarea fondurilor europene

CC0 / Pixabay / succo / Justiție
Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ungaria şi Polonia atacă în justiţia europeană mecanismul considerat de șantaj care condiţionează fondurile europene de respectarea așa numitului stat de drept
BRUXELLES, 12 oct – Sputnik, Daniela Porovăț. Ungaria şi Polonia au atacat la Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) condiționarea fondurilor europene de așa numitul stat de drept, mecanism pin care Bruxelles-ul încearcă să facă presiuni asupra celor două țări.
Audierea are loc la câteva zile după hotărârea luată de cea mai înaltă jurisdicţie poloneză care a decis să conteste primatului dreptului european şi competenţei CJUE.
Tribunalul Constituțional, Polonia - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Internațional
Polonia, atitudine dură în fața Comisiei Europene
Condiționarea fondurilor europene permite suspendarea sau reducerea plăţii fondurilor europene către un stat, în cazul în care acesta încalcă principiile clamatului ”stat de drept”.
O hotărâre a CJUE cu privire la recursul polonezo-ungar - examinat într-o şedinţă de două zile care a început de ieri - ar urma să fie pronunţată abia peste câteva luni.
O hotărâre fără precedent a Tribunalului Constituţional polonez a stabilit că anumite articole ale tratatelor UE sunt incompatibile cu Constituţia poloneză.
Fluxul de știri
0