Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nicu Popescu s-a întâlnit la Bruxelles cu oficialii europeni: Ce au discutat

Nicu Popescu
 - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Viceprim-ministrul Nicu Popescu a efectuat în aceste zile o vizită de lucru la Bruxelles. Popescu a desfășurat o serie de întrevederi vizând intensificarea cooperării cu Uniunea Europeană.
CHIȘINĂU, 12 oct - Sputnik. La Bruxelles, Popescu s-a întâlnit cu comisarul european pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi. Oficialii au discutat despre pregătirea pentru reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană planificată pentru 28 octombrie.

„Mesajele transmise de partenerii europeni au relevat întreaga lor deschidere pentru a sprijini țara noastră în realizarea reformelor. Este important să valorificăm această deschidere, inclusiv prin mobilizarea exemplară a tuturor instituțiilor vizate or, realizarea angajamentelor asumate în raport cu UE coincide cu mandatul primit de Guvern de la cetățeni, ceea ce nu poate decât facilita parcursul nostru european”, a spus Popescu.

În discuțiile cu Katarína Mathernová, director general adjunct al Directoratului Vecinătate și Negocieri privind extinderea din cadrul Comisiei Europene și Michael Siebert, director pentru Rusia, Parteneriatul estic, Asia Centrală, cooperare regională și OSCE, Serviciul European de Acțiune Externă, a fost analizată modalitatea optimă de valorificare a Planului de recuperare economică și perspectivele de lansare a dialogurilor tematice la nivel înalt.
Tot la Bruxelles, Popescu a avut o întrevedere cu Fernando Andresen Guimaraes, consilier diplomatic al președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte ce vizează posibilitățile de accesare a asistenței macro-financiare, situația în sfera energetică și alte teme de actualitate de pe agenda internă și externă a țării.
Наталья Гаврилица и Жозеп Боррель встретились в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Politică
Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu Josep Borrell la Bruxelles
Fluxul de știri
0