Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Metodologia de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere a fost aprobată

© AFP 2022 / SAEED KHANBenzinărie
Benzinărie - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat Metodologia de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.
CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. Metodologia de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere a fost aprobată în cadrul ședinței Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Potrivit ANRE, Metodologia este un act care corespunde ultimilor modificări la Legea privind piața produselor petroliere.
Documentul reglementează modul de calculare de către Agenție a prețurilor maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, modalitatea de calculare de către Agenție a marjei comerciale specifice la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, modul în care agenții economici stabilesc prețurile reieșind din prețurile maximale publicate de Agenție etc.
Национальное агентство по регулированию в энергетике - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Politică
ANRE și Consiliului Concurenței ar putea fi comasate – detalii
ANRE afirmă că mecanismul aplicat la calcularea prețurilor de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, benzina 95 și motorina va asigura protecția intereselor legitime ale consumatorilor de produse petroliere.
„Metodologia mai prevede și unele reglementări specifice, potrivit cărora agenții economici pot comercializa cu amănuntul și alte tipuri de produse petroliere principale decât cele pentru care sunt stabilite prețurile maxime doar cu condiția vânzării la aceeași stație de alimentare și a produselor petroliere principale de tip standard, consumatorul având libertatea alegerii produsului și comparării prețurilor stabilite de către regulator pentru produsele de tip standard, cu prețurile celorlalte tipuri de produse similare”, este precizat în informarea de presă a ANRE.
Aprobarea acestui document îi obligă pe agenții economici să raporteze Agenției toate prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere care urmează a fi aplicate în ziua/zilele următoare.
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Economie
Alarmant: Carburanții se scumpesc și mâine
Acestea urmează a fi raportate în fiecare zi lucrătoare, pentru fiecare stație de alimentare, până la ora 16:00, prin intermediul unei platforme electronice elaborate și gestionate de către ANRE. Soluția tehnică va fi implementată în cel mult trei luni de la intrarea în vigoare a Metodologiei.
Fluxul de știri
0