Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Kulminski s-a întâlnit cu reprezentantul special al Federației Ruse: Ce au discutat

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaViceprim-ministrului moldovean Vlad Kulminski și reprezentantul special al Federației Ruse în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, Vitalii Treapițîn
Viceprim-ministrului moldovean Vlad Kulminski și reprezentantul special al Federației Ruse în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, Vitalii Treapițîn - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Abonare
Vicepremierul moldovean pentru Reintegrare s-a întâlnit cu reprezentantul special al Federației Ruse în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, Vitalii Treapițîn.
CHIȘINĂU, 12 oct - Sputnik. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre procesul de reglementare transnistreană. Astfel, Kulminski a menționat deschiderea Chișinăului de a soluționa mai multe probleme, printre care cele legate de plăcuțele neutre ale transnistrenilor.
Oficialii au menționat necesitatea revigorării activității grupurilor de lucru sectoriale, continuării dialogului pe toate subiectele curente de pe agenda negocierilor și a întreprinderii acțiunilor concrete în vederea rezolvării acestora în beneficiul cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.
„Vlad Kulminski a subliniat deschiderea Chișinăului de a purta un dialog consecvent cu toți actorii implicați în cadrul platformelor de dialog existente, exprimând importanța reluării fără precondiții a negocierilor în cadrul formatului „5+2”, cu trasarea unei perspective în vederea avansării în atingerea obiectivului strategic de identificare a unei soluții durabile și cuprinzătoare la problema transnistreană, exclusiv prin metode pașnice și diplomatice”, se menționează într-un comunicat de presă al Guvernului.
Clădirea Ministerului rus de Externe - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Moldova și Rusia
Delegația Moldovei s-a întâlnit la Moscova cu viceministrul rus de Externe: Ce au discutat
În cadrul discuției dintre oficiali, aceștia au subliniat faptul că trebuie evitate escaladările, iar dialogul trebuie să fie purtat responsabil, fără amenințări, în situația regională dificilă. Totodată, oficialii au menționat necesitatea organizării unei noi runde de negocieri în formatul „5+2”, la Stockholm, în timpul apropiat, pentru a discuta implementarea înțelegerilor.
Amintim că în data de 7 octombrie, o delegația condusă de viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski a mers într-o vizită oficială la Moscova.
Fluxul de știri
0