Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Delegația Moldovei s-a întâlnit la Moscova cu viceministrul rus de Externe: Ce au discutat

© Sputnik / Nataliya Seliverstova / Accesați arhiva multimediaClădirea Ministerului rus de Externe
Clădirea Ministerului rus de Externe - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Abonare
Delegația guvernamentală se află la Moscova într-o vizită de lucru.
CHIȘINĂU, 7 oct. - Sputnik. Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski și secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Vladimir Cuc s-au întâlnit la Moscova cu viceministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse Andrei Rudenko.
În cadrul discuției au fost examinate probleme de actualitate ale relațiilor bilaterale. Părțile s-au pronunțat în favoarea dezvoltării lor progresive într-o manieră constructivă și reciproc avantajoasă, în spiritul principiilor stabilite în Tratatul ruso-moldovenesc de prietenie și cooperare din 2001. A fost menționată revenirea treptatăa comerțului bilateral pe o traiectorie ascendentă, este menționat într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.
Андрей Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Politică
Andrei Spînu va participa la Forumul Internațional al Gazelor din Sankt Petersburg
O atenție aparte a fost acordatăcooperării dintre ministerele de Externe ale Rusiei și Moldovei.
Părțile au discutat de asemenea starea actualăși perspectivele procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană.
Delegația Guvernului Moldovei este condusă de viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski. Din componența delegației mai fac parte Vladimir Cuc, Secretar de Stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Cristina Gherasimov, consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul politicii externe”, precizează instituția.
Fluxul de știri
0