Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Deputat: Moldova nu ar trebui să devină o țară de tranzit pentru reexportul de muniții

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaПистолет, архивное фото
Пистолет, архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Deputatul Lilian Carp susține că lacunele din legislația Republicii Moldova permiteau ca să se facă reexport de muniții.
CHIȘINĂU, 12 oct - Sputnik. Lacunele din legislația Republicii Moldova permiteau ca din țara noastră să se facă reexport de muniții. Despre aceasta informează președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp.

"Prevederile ar fi putut implica Republica Moldova într-un scandal internațional. De exemplu, dacă într-un stat unde se produce armament, se află într-un conflict cu alt stat vecin și i s-a pus interdicție pentru importul de armament, Republica Moldova ar fi putut să intermedieze aceste livrări. Așa puteam intra într-un scandal de proporții", a explicat Carp.

În urma ședinței, membrii comisiei au propus modificarea și ajustarea cadrului normativ de reglementare a regimului armelor și munițiilor cu destinație civilă, și anume, unele prevederi ale Legii nr. 130 privind categoriile de arme.
Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Societate
Permisul de conducere ar putea fi obținut mai ușor? Cum se va susține examenul
Potrivit lui Lilian Carp, ministerul Apărării ar fi înregistrat un proiect de lege în acest sens. Acesta urmează să fie dezbătut la 13 octombrie în cadrul ședinței de Guvern.
Fluxul de știri
0