Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Permisul de conducere ar putea fi obținut mai ușor? Cum se va susține examenul

© Sputnik / Mihai CarausPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Abonare
Permisul de conducere ar putea fi obținut mai ușor. Deputații propun eliminarea intermediarilor la programare și posibilitatea contestării deciziei examinatorilor.
CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. Deputații propun noi modificări în procesul de obținere a permisului de conducere. Sugestiile au fost anunțate de Lilian Carp, în urma unei audieri publice pe care a efectuat-o Comisia securitate națională, apărare și ordine publică.
Una dintre modificări ar putea viza locul unde se vor desfășura probele de susținere pentru obținerea permisului de conducere. Astfel, se propune ca principiului teritorial la susținerea examenului să fie exclus, iar candidații să poată susține examenul indiferent de localitatea unde a făcut școala auto.
Printre noile modificări se regăsește și deschiderea mai multor centre de examinare, dotarea mașinilor cu cameră de filmat și crearea un centru de monitorizare a procesului de examinare.
Автошкола - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Societate
Permisul de conducere - cum îl obții din prima fără a da mită
Deputații mai propun să fie solicitate mai multe date de la cei care se înscriu la susținerea examenului, după ce mai mulți candidați au întâmpinat dificultăți la programare.
"Sunt intermediari care își propun serviciile pentru programare. Un cetățean putea să facă 100 de programări, ocupând toate locurile și le vindea cu câte 400 de lei", a declarat Carp.
Fluxul de știri
0