Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Spînu: Lucrăm la crearea pachetelor sociale pentru perioada rece

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Андрей Спыну
Андрей Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2021
Abonare
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale anunță crearea pachetelor sociale pentru perioada rece a anului. Cine va beneficia.
CHIȘINĂU, 11 oct - Sputnik. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a anunțat că Guvernul lucrează la elaborarea pachetelor sociale pentru perioada rece a anului, în special pentru familiile și persoanele social vulnerabile.
Лампочка - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2021
Societate
Revenim la anii când lumina și căldura se aprindea pe ore? Prognozele experților
Astfel de pachete ar putea fi create și pentru industriile din țara noastră care vor fi afectate cel mai mult de criza gazelor. Spînu a făcut aceastîă declarație îm cadrul unei conferințe de presă după vizita sa la Sankt Petersburg. Mai mult, Spînu spune că deja a fost identificat numărul de gospodării care ar avea nevoie de ajutor din partea statului.
„Cu titlu de informarea voi anunța că 340 de mii de gospodării consumă sub 30 de metri cubi de gaze lunar. Peste 91 de mii de gospodării consumă între 30 și 100 de mii de metri cubi pe lună. Peste 147 de mii de gospodării conusmă între 100 și 300 de metri cubi de gaze pe lună. Numărul gospodăriilor care consumă peste 300 de metri cubi lunar este de aproximativ 52 de mii”, a precizat Andrei Spînu.
Negocierile cu Gazprom: Spînu anunță în ce condiții Moldova va primi gaze - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2021
Video
Negocierile cu Gazprom: Spînu anunță în ce condiții Moldova va primi gaze
Potrivit acestuia nu fiecare familiie sau persoană va beneficia de compensații egale, iar suportul va fi diferențiat în funcție de consumul acestora. Spînu a mai spus că moldovenii nu trebuie să se îngijoreze referitor la aprovizionarea cu gaze, dar pe de altă parte anunță că această iarnă va fi una extrem de dificilă.
Fluxul de știri
0