Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Omenirii i-au fost prezise două războaie mondiale îngrozitoare

© Photo : U.S. Navy / Petty Officer 2nd Class Jason IsGroup de portavioane ale Forțelor Armate SUA condus de portavionul nuclear Theodore Roosevelt în Oceanul Pacific
Group de portavioane ale Forțelor Armate SUA condus de portavionul nuclear Theodore Roosevelt în Oceanul Pacific - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2021
Abonare
19Fortyfive: omenirea se va confrunta cu două războaie îngrozitoare.
CHIȘINĂU, 11 oct - Sputnik. Editorialistul publicaţiei americane 19Farnyfive Robert Farley consideră că conflictul dintre Statele Unite și China ar putea duce la al Treilea și al Patrulea război mondial, relatează RIA Novosti.
"Confruntarea dintre Washington și Beijing, cel mai probabil, nu se va încheia cu o singură ciocnire decisivă, ci va duce la o serie de campanii armate", scrie el.
În opinia sa, cele două mari puteri ar putea începe o bătălie pentru Taiwan. Dacă forțele SUA vor reuși să învingă Armata Populară de Eliberare a Chinei (PLA), acest lucru nu va determina Beijingul să abandoneze ideea reunificării cu insula, consideră Farley. RPC va încheia un armistițiu temporar cu SUA, iar apoi va lovi din nou pentru a anexa regiunea litigioasă, este de părere autorul.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2021
Rusia
Lavrov consideră că orice război între puterile nucleare este inacceptabil
„Chiar dacă China va câștigă în campania pentru Taiwan, acest lucru nu va dezrădăcina contradicțiile fundamentale cu Statele Unite. Deși este dificil de prezis reacția statelor asiatice la succesul militar al PLA, am putea presupune că după acest eveniment țări precum Vietnam, Japonia și Coreea de Sud vor tinde spre o alianță mai strânsă cu Washingtonul. Iar acest lucru va crea premise pentru încă un conflict", este menţionat în articol.
Orice confruntare armată în Pacificul de Vest ar fi un dezastru și ar duce la distrugerea infrastructurii, a legăturilor financiare și comerciale care s-au stabilit între Asia și America de Nord, a amintit Farley.
Autorul articolului și-a exprimat speranța că omenirea va reuși să evite un astfel de scenariu.
Fluxul de știri
0