Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov consideră că orice război între puterile nucleare este inacceptabil

© REUTERS / POOLSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2021
Abonare
Lavrov: Orice război chiar și non-nuclear între puterile nucleare este inacceptabil
Oricare, chiar și un război non-nuclear între puterile nucleare este inacceptabil, a declarat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.
„Suntem pentru ca relațiile dintre marile puteri să fie reciproc respectuoase, astfel încât aceste relații să nu se dezvolte niciodată într-un război nuclear, asta cu siguranță. Este bine că președinții (Rusiei și Statele Unite), Vladimir Putin și (Joe) Biden au confirmat inacceptabilitatea unui război nuclear în principiu, dar cred că orice război între marile puteri, între puterile nucleare este inacceptabil, deoarece riscurile escaladării sale într-un conflict nuclear sunt enorme", a spus Lavrov la o conferință de presă în marja ONU.
După cum a remarcat Lavrov anterior, summitul liderilor Rusiei și Statelor Unite de la Geneva nu a adus schimbări radicale și progrese în relații, dar este totuși un eveniment pozitiv - președinții și-au reafirmat poziția cu privire la inadmisibilitatea războiului nuclear și au convenit, de asemenea, asupra negocierilor privind controlul armelor.
Daily Mail a raportat anterior că fostul secretar general adjunct al ONU pentru afaceri economice și sociale Sha Zukang a spus că Beijingul ar trebui să renunțe la politica de neutilizare și să respingă noile alianțe pe care Washingtonul le creează. În special, vorbim despre alianța AUKUS dintre Statele Unite, Australia și Marea Britanie: aceasta demonstrează prezența militară în creștere a acestor țări în vecinătatea Chinei, a spus Sha Zukang.
Maia Sandu la ONU - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2021
Editoriale
Restricțiile anticovid, bâta cu care Sandu lovește în Biserică
Fluxul de știri
0