Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Eșec total în negocierile cu Gazpromul - Spînu nici măcar nu a fost primit de Miller

© Sputnik / Mihai CarausАндрей Спыну
Андрей Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2021
Abonare
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, nici măcar nu a fost primit în audiență de directorul general Gazprom, Alexei Miller, pentru a discuta livrarea gazelor rusești pentru Moldova.
Acest lucru l-a recunoscut chiar Andrei Spînu într-o conferință de presă susținută pe marginea vizitei sale la Sankt Petersburg.
"În Sankt Petersburg m-am întâlnit cu Elena Burmistrova, vicepreședinta de management Gazprom și director general al Gazprom Export. Din păcate, din motive obiective nu am discutat cu domnul Miller. Sper să reușesc să am această discuție în perioada următoare", a declarat Spînu.
El și-a ieșit din fire atunci când presa a solicitat mai multe detalii privind eșecul întâlnirii cu Miller, el cerând ca jurnaliștii să nu insiste pe acest subiect și că el din capul locului știa că nu va fi primit de directorul general al Gazprom.
Negocierile cu Gazprom: Spînu anunță în ce condiții Moldova va primi gaze - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2021
Video
Negocierile cu Gazprom: Spînu anunță în ce condiții Moldova va primi gaze
Dar, ne asigură ministrul moldovean al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, în acest moment consumatorii din țara noastră nu trebuie să-și facă griji pentru livrările de gaze naturale și energie electrică.
"În cadrul discuțiilor, am discutat despre creșterea volumelor de gaze naturale livrate în țara noastră în luna octombrie, astfel ca nici un consumator, persoană fizică sau juridică, să nu aibă de suferit. Aici mă refer și la modul în care va fi furnizată energia electrică pentru țara noastră, care în ultimele zile a fost subiect de discuție, apărând îngrijorări cu privire la reducere consumului de energie eelctrică. M-am asigurat că acest lucru nu se va întâmpla și nu ne vom confrunta cu o situație de criză", a spus Spînu.
El însă a ținut să precizeze că în cadrul discuțiilor cu Elena Burmistrova abordat subiectul care vizează securitatea energetică a țării - contractul cu Gazpromul pentru livrarea gazelor naturale în Republica Moldova.
"Am convenit cu doamna Elena Burmistrova să inițiem agenda noastră comună și anume pe implementarea Pachetului Energetic 3, a datoriilor existente între Moldovagaz și Gazprom și referitor la semnarea unui contract de livrarea a gazelor pe termen lung", a spus Andrei Spânu.
El a precizat că, chiar din această săptămână, vor începe o discuție cu o echipă de la Gazprom privind semnarea unui contract de livrarea a gazelor pe termen lung pentru Moldova.
Peter Michalko - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2021
Editoriale
Dovedit: Uniunea Europeană își bagă coada în justiția moldovenească
Fluxul de știri
0