Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oamenii au cerut eliberarea lui Stoianoglo la protestul din centrul Capitalei

© Sputnik / Mihai CarausAcțiune de protest în Capitală
Acțiune de protest în Capitală - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2021
Abonare
Protestatarii ai anunțat că un miting de amploare în susținerea procurorului general va avea loc și în Găgăuzia
CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. Protestatarii prezenți la acțiunea de protest ”Spunem NU dictaturii” în sprijinul lui Alexandr Stoianoglo au scandat ”Libertate lui Stoianoglo!, ”Rușine!” și ”Jos Maia Sandu”.
Protestatarii s-au pronunțat împotriva destituirii lui ilegale, precum și altor acțiuni ale președintelui Maia Sandu și partidului de la guvernare ”Acțiune și Solidaritate”.
"În acest moment, la Comrat se adună de asemenea un miting de amploare din toată Găgăuzia. Ar trebui să știți că cu cât noi, poporul Moldovei, suntem mai uniți, cu atât vom fi mai puternici și cu atât mai repede vom învinge toată această situație", a spus deputatul Adunării Populare din Găgăuzia Viktor Petrov.
Potrivit celor prezenți, autoritățile nu ar trebui să se ocupe de cazurile penale politice, ci ar trebui să rezolve problemele vitale urgente ale societății, legate de aprovizionarea cu gaze, incertitudinea privind tarifele și creșterea prețurilor.
La miting sunt prezenți politicieni, foști oameni de stat, activiști sociali, jurnaliști și alți reprezentanți ai societății civile.
Fluxul de știri
0