Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Protest la Comrat în susținerea lui Stoianoglo: Intrarea în autonomie a fost blocată

© Sputnik / OsmatescoGăgăuzia
Găgăuzia - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2021
Abonare
Încă o acțiune de protest are loc în țară în această duminică. Protestatarii au blocat șoseaua Comrat - Chișinău.
CHIȘINĂU, 10 octombrie - Sputnik. La Comrat s-a desfășurat un miting de protest în sprijinul procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, care a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 d zile.
Protestatarii consideră că dosarul penal împotriva lui Stoianoglo este o comandă politică. De asemenea, cei prezenți declară că în toată situația din jurul Procuraturii Generale are loc p nelegiuire crasă.
Anterior, în cadrul mitingului de la Chișinău, protestul de la Comrat a fost anunțat de către deputatul Adunării Populare a Găgăuziei Viktor Petrov.
După cum a comunicat presa locală, după încheierea mitingului în susținerea lui Stoianoglo, câteva zeci de automobiliști s-au îndreptat în direcția Chișinău și au blocat circulația la intrarea în autonomie. În aceste momente intrarea în Găgăuzia din direcția nord rămâne blocată. De ambele părți s-au format ambuteiaje kilometrice. Poliția se află la fața locului dar nu se amestecă în ceea ce se întâmplă.
Amintim că duminică la Chișinău a avut loc un protest masiv al opoziției. Participanții au pledat în sprijinul lui Alexandr Stoianoglo. De asemenea, protestatarii și-au exprimat nemulțumirea față de acțiunile președintelui Maia Sandu și partidului de guvernământ PAS, care nu contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai.
Alexandr Stoianglo - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2021
Societate
Avocatul poporului: Lui Stoianoglo i-a fost încălcat dreptul la apărare
Fluxul de știri
0