Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Gazprom și-a majorat livrările de gaz către România

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaGazprom
Gazprom  - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2021
Abonare
Vicepreședintele concernului rus Gazprom a declarat că, în contextul crizei de gaze de pe piața europeană, compania și-a mărit volumul de livrări de câteva ori în mai multe state, inclusiv către România.
BUCUREȘTI, 10 oct - Sputnik. Recent, în cadrul celui de al X Forum Internațional al gazelor din Sankt Petersburg în sesiunea plenară a acestei reuniuni vicepreședintele CEO Gazprom, Elena Burmistrova, a vorbit despre situația creată pe piața spot a gazelor din Europa și măsurile întreprinse de companie în contextul creat.

„Ce se întâmplă în prezent pe piața scot, în esență, o situație de moment a cererii și ofertei de gaz și în niciun caz nu reprezintă acel mecanism stabil de formare a prețului pe termen lung care este în interesul consumatorului, dar și a vânzătorului. Acum pe piața europeană se înregistrează o volatilitate ridicată a prețului, care la rândul său ar putea provoca unele riscuri de destabilizare a economiilor din această regiune”, a declarat Elena Burmistrova

La fel, s-a menționat că, în prezent, concernul Gazprom este o companie predictibilă și își onorează toate obligațiile contractuale față de partenerii săi.
Potrivit ei, în contextul creat în primul rând au avut de câștigat cei care au încheiat contracte pe termen lung cu Gazprom, totodată a reamintit cum în ultimii ani mai mulți experți din UE au îndemnat, nu o singură dată, participanții de pe această piață ca să renunțe la contractele pe termen lung.
Андрей Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Politică
Spînu a negociat prețul gazului pentru Moldova la Sankt Petersburg: Ce a scris pe Facebook
Burmistrova spune că, în prezent concernul rus și-a mărit esențial volumul livrărilor de gaze în mai multe țări. Ea a declarat, că săptămâna trecută volumul gazelor livrate s-a mărit cu 40%.

„În urma contextul creat, Gazprom și-a mărit volumul livrărilor cu o treime în Germania, de 2,5 ori în Turcia și de 4 ori în România”, a mai declarat Burmistrova.

Fluxul de știri
0