Валюта - Sputnik Moldova, 1920
Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Prețul petrolului a atins un maxim istoric

© Sputnik / Максим Богодвид / Trecere la banca de fotografiiExtracția petrolului
Extracția petrolului - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Prețurile petrolului au încheiat vineri tranzacțiile în creștere, petrolul WTI atingând maximul ultimilor 7 ani. Pe ansamblul săptămânii, prețurile au avansat cu patru procente, iar marii consumatori de țiței au avut greutăți pentru a-și acoperi cererea.
BUCUREȘTI, 9 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Prețurile petrolului sunt într-o creștere continuă, petrolul WTI atingând maximul ultimilor șapte ani.
La nivel mondial, cererea de petrol este în creștere, susținută de revenirea activităților economice de la minimele atinse în pandemie. Cu toate acestea, OPEC+ a hotărât, în această săptămână, să mențină un acord care prevede eliminarea treptată a restricţiilor aplicate producţiei, în loc să accelereze acest proces.
Între timp, guvernul american a afirmat că monitorizează pieţele energiei, dar nu a anunţat o măsură imediată pentru reducerea preţurilor, cum ar fi eliberarea de petrol din rezervele strategice, scrie stiripesurse.ro .
Vineri, 8 octombrie 2021, preţul petrolului a urcat cu 0,5%, la 82,39 dolari pe baril. Pe parcursul săptămânii, petrolul brent a atins cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, de 83,47 dolari pe baril.
Автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Economie
Cât au câștigat companiile petroliere pe seama majorării prețului la carburanți
Cotaţia petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a crescut cu 1,3%, la 79,35 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins din octombrie 2014.
Contractele futures pentru benzină ale SUA au închis la rândul lor, vineri, la cel mai ridicat nivel din octombrie 2014.
De asemenea, preţurile de referinţă ale gazelor destinate Europei de la terminalul olandez TTF au fost echivalente vineri cu un preţ al petrolului de 200 de dolari pe baril, pe baza valorii relative a aceleiaşi cantităţi de energie, potrivit calculelor efectuate de Reuters bazate pe datele Eikon.
Fluxul de știri
0