Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Poliția a venit cu un apel în contextul protestului de duminică

© Sputnik / Mihai CarausPoliția, imagine simbol
Poliția, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2021
Abonare
Poliția vine cu un apel către organizatorii și participanții la protestul de mâine, care este organizat de către opoziția parlamentară în susținerea procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo.
CHIȘINĂU, 9 oct – Sputnik. Duminică, în Capitală sunt anunțate acțiuni de protest în susținerea lui Stoianoglo, care a primit vineri seara 30 de zile de arest la domiciliu. În acest context, Poliția anunță că se va afla la datorie prioritar pentru siguranța participanților, precum și desfășurarea pașnică a evenimentelor.

"Poliția Națională vine cu un apel către organizatorii și participanții la protest (...) Recomandăm atât participanților la proteste, cât şi celor care vor tranzita zona să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură, să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică și să respecte Legea, pentru ca acțiunile să se desfăşoare în condiţii optime", se arată într-un comunicat emis de oamenii legii.

Recomandările poliției pentru protestul de duminică:

Vă îndemnăm să respectați prevederile legale și să nu le priviți doar ca pe obligații, ele sunt pentru a ne proteja pe toți.
Părăsiți întrunirea la cererea organizatorului şi/sau a reprezentantului autorităţii administraţiei publice locale ori a organului de poliţie.
În timpul întrunirii să nu deţineți arme, obiecte explozive sau orice substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.
Evitați mesajele care instigă la agresiune, blocare de trasee, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor.
Aveți grijă de bunurile personale și evitați să luați copiii în mulțime.
Oamenii legii anunță că, pentru desfășurarea pașnică, la evenimente se vor afla mai multe echipe ale serviciului „DIALOG”, care vor interveni, acordând ajutor cetățenilor la necesitate, dialogând cu aceștia și oferindu-le asistență.
 Протест в Кишиневе против сокращения избирательных участков для Приднестровья - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Politică
Socialiștii vor ieși duminică la protest
Amintim că socialiștii au anunțat că vor organiza duminică, 10 octombrie, un protest în susținerea lui Stoianoglo. Procurorul general suspendat al Moldovei, Alexandr Stoianoglo, a primit 30 de zile de arest preventiv după ce a fost reținut în seara zilei de 5 octombrie, chiar înainte de briefingul de presă anunțat de acesta. La solicitarea procurorului Victor Furtună, ofițerii mascați ai serviciilor speciale l-au scos pe Stoianoglo din clădirea Procuraturii Generale, apoi l-au plasat în izolatorul de detenție preventivă pentru 72 de ore.
Fluxul de știri
0