Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lavrov: Rusia va conlucra cu orice guvern al Germaniei

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimedia Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.
 Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov. - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2021
Abonare
Rusia va conlucra cu orice guvern din Germania, indiferent care va fi acesta, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov..
CHIȘINĂU, 9 oct – Sputnik. Pentru Rusia este important să conlucreze cu guvernul Germaniei, indiferent care ar fi acesta, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.
Gazoduct - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Internațional
Germania a negat implicarea Rusiei în creșterea prețurilor la gaz
Social-democrații, Verzii și Partidul Liber Democrat au demarat negocieri de sondare pentru o eventuală formare a unei coaliții de guvernare în Germania. CDU/CSU, în premieră din 2005, ar putea ajunge în opoziție, în cazul în care social-democrații vor reuși să formele o coaliție de guvernare cu Verzii și Democrații Liberi.
“Vom accepta, firește, orice alegere a poporului german. Acum urmărim formarea unei potențiale coaliții într-un format, în alt format. Pentru noi este important să conlucrăm cu orice guvern, indiferent care va fi”, a declarat Lavrov în cadrul unei întrevederi cu Asociația businessului european în Rusia.
Potrivit lui, Rusia și Germania au multe lucruri în comun, inclusiv din punct de vedere economic, cultural, umanitar, științific, educație, precum și din punct de vedere a unei istorii comune.
“Ne dorim o formare cât mai rapidă a guvernului”, a adăugat Lavrov.
Fluxul de știri
0