Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov i-a recomandat Europei să-l asculte mai des pe Putin

© Sputnik / Евгений Паулин / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2021
Abonare
Lavrov i-a sfătuit pe europeni să asculte mai des discursurile lui Vladimir Putin.
CHIȘINĂU, 9 oct – Sputnik. Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, le-a recomandat în glumă europenilor să ascult mai des discursurile președintele Rusiei, Vladimir Putin, dacă după acestea scad prețurile la gaz.
Anterior, la o întâlnire cu reprezentanții Asociației Businessului European, el a declarat că ”Gazprom” își respectă toate angajamentele contractuale de livrare a gazului în Europa, Moscova este dispusă să ajute țările europene în depășirea crizei energetice, iar acțiunile Comisiei Europene și SUA în raport cu ”Nord Stream – 2” au sunt una dintre cauzele actuale crize a gazelor în Europa.
“Să asculte mai des (discursurile lui Putin)”, a glumit Lavrov drept răspuns la replica șefului reprezentanței franceze al companiei Engie în Rusia, Albert Grigorean, care a spus că piețele au reacționat pozitiv la discursul lui Putin, iar prețurile la gaz au coborât în Europa cu 30 la sută.
“Voi aminti că nici un alt lider nu a venit cu o astfel de declarație, când prețurile erau minus zero. Nimeni nu-și prea făcea griji”, a adăugat el.
 Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov. - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2021
Internațional
Lavrov: Rusia va conlucra cu orice guvern al Germaniei
Prețurile la gaz în Europa au crescut brusc în ultimele luni. De la începutul lui august și până la sfârșitul lui septembrie, acestea au crescut de peste două ori. Maximul istoric a fost înregistrat la 6 octombrie - 1937 de dolari pe mia de metri cubi, după care prețurile futures au început să scadă. După cum au menționat experții, creșterea prețurilor futures la gaze în Europa este legată de mai mulți factori: nivel redus de umplere a depozitelor subterane europene de stocare a gazelor, limitarea ofertei din partea furnizorilor importanți și cererea mare de GNL în Asia.
Fluxul de știri
0