Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Bruter: Puterea din Moldova este impotentă prin definiție

© Sputnik / Mihai CarausPreședinția RM
Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2021
Abonare
Analistul politic și-a exprimat opinia cu privire la starea actualei puteri din Moldova și a explicat de ce guvernarea a decis să-l aresteze pe procurorul general al țării, Alexander Stoianoglo.
CHIȘINĂU, 9 oct – Sputnik. Vladimir Bruter consideră că Moldova are un guvern slab, la fel, și un președinte slab.

"Puterea din Moldova este impotentă prin definiție, partenerii săi de dezvoltare sunt disperați. Și nu atât disperați, pe cât ei înțeleg că există riscuri. Guvernul din Moldova este foarte slab, președintele este, de asemenea, foarte slab – ei sunt în general într-un anumit sens în incapacitate”, a declarat în studioul Sputnik Moldova analist politic, expertul Institutului de Studii Umanitare și Politice al Federației Ruse Vladimir Bruter.

Bruter este sigur că prețul gazului - de 790 de dolari - poate ucide orice și acesta este doar începutul, deoarece prețul gazului continuă să crească și va continua să crească până când ”Nord Stream – 2” va fi operațional.
Александр Стояногло - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2021
Politică
Decanul Baroului avocaților: ”A fost îngropat statul de drept”
Toate acestea sugerează că, politic, acest regim ar putea să nu supraviețuiască nici măcar iernii care vine, cu un rating cât de cât stabil. Și dacă nu va schimba ceva, atunci riscurile vor crește.
"Schimbarea vectorului în România și probabila venire la putere în această țară a unui guvern tehnic indică asupra faptului că conturul extern și sprijinul vor deveni mult mai mici. Iar aceasta înseamnă că trebuie luate niște decizii – și iată că au luat această decizie (arestarea procurorului general – n. red.", a conchis expertul.
Fluxul de știri
0