Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Alimentele care trebuie de evitat după recuperarea de COVID-19

© Sputnik / Miroslav RotariSupermarket
Supermarket - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2021
Abonare
Adesea, cei care s-au recuperat de COVID-19 nu își schimbă alimentaţia, iar acest lucru poate fi dăunător. Medicii ruși au explicat ce alimente trebuie evitate după vindecarea de infectarea cu coronavirus.
BUCUREŞTI, 9 oct – Sputnik. Potrivit unor medici ruşi, boala influențează starea tractului gastro-intestinal și a sistemului cardiovascular. În comentariile sale pentru ziarul rus Gazeta, nutriționistul Alexander Andreiev a avertizat cu privire la pericolul de a reveni prea repede la consumul de produse prea grase.
„Oamenii reiau consumul de alimente grase și condimentate, încep să mănânce fast-food. Din păcate, acest lucru poate agrava starea unei persoane. După boală, trebuie să fiţi cât mai atent posibil cu privire la alimentație și să introduceţi alimente grase obișnuite puțin câte puțin”, a recomandat Andreiev.
În primele două săptămâni după recuperare, se recomandă evitarea consumului de alimente care provoacă balonare, cum ar fi alcoolul, laptele cu conţinut de lactoză și produsele cu gluten.
Certificat digital COVID în România - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2021
Societate
Restricțiile COVID-19: Pedepse penale pentru nerespectare
„De asemenea, excludeți din dietă alimentele procesate și nesănătoase: ciocolata, produsele de patiserie, șuncă, cotlet și fast-food. Limitați aportul de zahăr. Toate acestea conduc la balonare, la alterarea microbiotei intestinale, precum și la modificarea funcționării sistemului endocrin”, a subliniat şi nutriționistul Anastasia Svetikova, citat de Gazeta.
Din cauza coronavirusului, pot apărea intoleranțe alimentare temporare. Astfel, specialiștii sugerează respectarea a trei mese pe zi și gustări la fiecare trei sau patru ore.
Alimentaţia ar trebui să includă grăsimi de origine vegetală și animală. Necesarul zilnic de proteine este de 1,5 grame pe kilogram de greutate. Medicii recomandă consumul de bulgur sau orez brun ca sursă de carbohidrați.
Fluxul de știri
0