Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră! Alexandr Stoianoglo a fost plasat în arest la domiciliu

© Sputnik / Mihai CarausAlexandr Stoaianoglu
Alexandr Stoaianoglu - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul în sectorul Ciocanu au pronunțat hotărârea cu privire la solicitarea procurorului de caz de a-l plasa în arest preventiv pentru 30 de zile pe Alexandru Stoianoglo.
CHIȘINĂU, 8 oct - Chișinău. Procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana.

„Eu nu am făcut nimic și am demonstrat în cadrul examinării dosarului. Procurorii nu au prezentat nicio probă în afară de niște screenshot-uri din niște ziare, pe când noi am prezentat probe. Ne întoarcem la șablonul statul capturat. Este un dosar politic”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Politică
Procuratura oferă explicații cu privire la dosarul lui Stoianoglo
Amintim că procurorul general suspendat al Moldovei, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut în seara zilei de 5 octombrie, chiar înainte de briefingul de presă anunțat de acesta. La solicitarea procurorului Victor Furtună, ofițerii mascați ai serviciilor speciale l-au scos pe Stoianoglo din clădirea Procuraturii Generale, apoi l-au plasat în izolatorul de detenție preventivă pentru 72 de ore.
Arestarea procurorului general a provocat mai multe acțiuni de protest la Comrat și Chișinău.
Avocatul procurorul general suspendat, Vasile Gafton, a declarat pentru Sputnik că apărarea are probe prin care să demonstreze instanței că Alexandr Stoianoglo „nu este vinovat de ceea ce i se încriminează”.
Amintim că cea mai gravă învinuire care îi este adusă lui Stoianoglo ține de modificarea cadrului legal prin care a a facilitat implementarea schemei de spălare a banilor în proporții deosebit de mari.
Iată cum a comentat această acuzație, pentru studioul Sputnik Moldova, avocatul Vasile Gafton.
"Lui Stoianoglo i se încriminează comiterea infracțiunii (Articolul 327 aliniat trei al Codului Penal) precum că el, fiind președintele comisiei parlamentare, ar fi introdus un amendament la legea cu privire la spălarea de bani, ceea ce a dus la favorizarea spălării banilor. Deci o aberație", affirmă avocatul.
Și asta pentru că, precizează Vasile Gafton, Articolul 71 al Constituției spune că deputatul nu poate fi tras la răspundere juridică pentru opțiunile sale: "Deputatul nu poate fi persecutat sau tras la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile exprimate în exercitarea mandatului".
Fluxul de știri
0