Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum a comentat procurorul de caz plasarea lui Stoianoglo în arest la domiciliu

Procurorul Victor Furtună
Procurorul Victor Furtună - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Abonare
Magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana l-au plasat în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile pe Alexandru Stoianoglo. Cum a comentat procurorul de caz Victor Furtună decizia instanței.
CHIȘINĂU, 8 oct - Sputnik. Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana l-au plasat în arest la domiciliu pe procurorul general suspendat Alexandru Stoianoglo, deși procurorul de caz a solicitat plasarea învinuitului în arest preventiv.
„Instanța a admis parțial demersul nostru. Urmează să studiem și să ne pronunțăm dacă contestăm sau nu. Stoianoglo pledează nevinovat. Sunt divergențe de poziții în ceea ce privește poziția apărării și poziția acuzării”, a declarat procurorul de caz Victor Furtună.
Amintim că procurorul general suspendat al Moldovei, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut în seara zilei de 5 octombrie, chiar înainte de briefingul de presă anunțat de acesta. La solicitarea procurorului Victor Furtună, ofițerii mascați ai serviciilor speciale l-au scos pe Stoianoglo din clădirea Procuraturii Generale, apoi l-au plasat în izolatorul de detenție preventivă pentru 72 de ore.
Arestarea procurorului general a provocat mai multe acțiuni de protest la Comrat și Chișinău.
Avocatul procurorul general suspendat, Vasile Gafton, a declarat pentru Sputnik că apărarea are probe prin care să demonstreze instanței că Alexandr Stoianoglo „nu este vinovat de ceea ce i se încriminează”.
Reținerea procurorului general Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Politică
Avocatul lui Stoianoglo spune că nu i se permite să discute între patru ochi cu clientul
Amintim că cea mai gravă învinuire care îi este adusă lui Stoianoglo ține de modificarea cadrului legal prin care a a facilitat implementarea schemei de spălare a banilor în proporții deosebit de mari.
Iată cum a comentat această acuzație, pentru studioul Sputnik Moldova, avocatul Vasile Gafton.
"Lui Stoianoglo i se încriminează comiterea infracțiunii (Articolul 327 aliniat trei al Codului Penal) precum că el, fiind președintele comisiei parlamentare, ar fi introdus un amendament la legea cu privire la spălarea de bani, ceea ce a dus la favorizarea spălării banilor. Deci o aberație", affirmă avocatul.
Și asta pentru că, precizează Vasile Gafton, Articolul 71 al Constituției spune că deputatul nu poate fi tras la răspundere juridică pentru opțiunile sale: "Deputatul nu poate fi persecutat sau tras la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile exprimate în exercitarea mandatului".
Fluxul de știri
0