Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Noi scumpiri: Prețul la motorină a depășit pragul psihologic de 18 lei

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediaАвтозаправка
Автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Abonare
Prețul la motorină a depășit pragul psihologic de 18 lei.
CHIȘINĂU, 8 oct - Sputnik. ANRE a stabilit noi prețuri maxime de referință la produsele petroliere.
Astfel, prețul maxim la motorină ajunge la 18 lei și patru bani, cu nouă bani mai mult decât stabilit pentru ziua de astăzi. Litru de benzina cu cifra octanică 95 se scumpește cu opt bani, ajunând la prețul de 21 de lei și 14 bani.
Amintim că, din data de 2 septembrie, ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Economie
Premieră pentru Moldova: Prețul la combustibil va putea fi aflat cu ajutorul telefonului
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a explicat într-un comunicat de presă că ritmului ascendent al prețurilor pentru produsele petroliere principale înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale, care a atins cote maxime. Doar în ultima săptămână creșterea a căpătat un caracter exploziv, fiind înregistrate majorări de 47,5 $/tona la benzină (sau cu 6,5 %) și 55,75 dolari/tona la motorină (sau cu 8,5%).
Agenția asigură consumatorii că, mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard asigură prețuri corecte, transparente și ușor de verificat, reflectând fidel evoluțiile pe piața internațională atât în perioade de creștere cât și descreștere a cotațiilor.
Fluxul de știri
0