Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Premieră pentru Moldova: Prețul la combustibil va putea fi aflat cu ajutorul telefonului

© Sputnik / Rodion Procaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Veste bună pentru șoferi. Aceștia vor putea să verifice prețurile la combustibil afișat de fiecare benzinărie în parte, dar și locul unde este amplasată.
CHIȘINĂU, 21 sept - Sputnik. Autoritatea Națională de Reglementare în Energetică a început să dezvolte o aplicație mobilă prin care șoferii vor putea verifica prețul la carburanți afișat de toate benzinărie din țară. Anunțul a fost făcut de unul dintre directorii ANRE Eugen Carpov într-o conferință de presă.
Potrivit lui Carpov, ANRE va stimula concurența între furnizorii de combustibil, iar astfel se va obține prețuri mai mici pentru consumatori.
"Am avut negocieri cu reprezentanți din parlament. Ne-am angajat ca în timpul apropiat să creăm o aplicație care va fi disponibilă pentru toți șoferii. În această aplicație, vom indica zilnic prețurile la combustibil de la toate companiile. Fiecare stație de alimentare va fi indicată pe hartă. Fiecare șofer va putea să vadă prețurile și să-și aleagă cea mai ieftină și apropiată benzinărie", a spus Carpov.
Amintim că din data de 2 septembrie, ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților.
Stație de alimentare cu combustibil - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Economie
Cât de corecte sunt prețurile afișate la pompă - opinia unui expert
ANRE a explicat anterior într-un comunicat că ritmul ascendent al prețurilor stabilite este în continuare influențat de majorarea prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, în special a benzinei, în contextul diminuării ofertei mondiale de carburanți cauzate de înlăturarea consecințelor uraganului Ida pe coasta de Est a Americii de Nord și întârzierile suportate la repunerea în funcțiune a producerii de carburanți în Golful Mexic (Reuters).
Agenția precizează că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard asigură reflectarea exactă în prețul final plătit la pompă a evoluțiilor pe piața internațională.
Fluxul de știri
0