Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Magistrații au schimbat măsura preventivă pentru trei polițiști din dosarul „Aeroport”

© Sputnik / Miroslav RotariИсправительное учреждение
Исправительное учреждение - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Abonare
Încă trei polițiști de frontieră, implicați în dosarul mitei la aeroport, vor sta după gratii. Curtea de Apel a schimbat măsura preventivă.
CHIȘINĂU, 8 oct - Sputnik. Magistrații Curții de Apel Chișinău au decis să schimbe măsura preventivă, din arest la domiciliu în arest în penitenciar, în privința a trei polițiști de frontieră, implicați în dosarul mitei la aeroport.
Astfel, CNA anunță că opt polițiști de frontieră s-au ales cu mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile la Penitenciarul 13, patru polițiști de frontieră au primit arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar trei polițiști sunt cercetați în stare de libertate, având interdicția de a părăsi teritoriul țării și obligațiunea de a se prezenta organului de urmărire penală, la solicitare.
Amintim că joi, 30 septembrie, ofițerii Centrul Național Anticorupție au descins la Aeroportul Internațional Chișinău. Ulterior, CNA a făcut publice imaginile video din cadrul acțiunilor de documentare a schemei de corupție, în care sunt vizați 15 polițiști de frontieră de la aeroport. 13 dintre aceștia au fost reținuți. Ei sunt cercetați pentru corupere pasivă și riscă până la zece ani de închisoare cu privarea dreptului de a ocupa funcții publice până la zece ani.
Международный аэропорт Кишинева  - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Societate
VIDEO - Cum se ia mită la Aeroport pentru a trece cu vederea testele false anti-COVID
Mai exact, aceștia sunt bănuiți că ar fi implicați în aproape 60 de episoade de pretindere de mită de la pasagerii curselor avia.
„Ca rezultat al acțiunilor operative, s-a constatat că angajații Sectorului de Poliție de Frontieră "Aeroportul Internațional Chișinău", fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în contextul restricțiilor impuse de situația epidemiologică, au creat și implementat o schemă de obținere ilicită a mijloacelor bănești de la pasagerii care plecau din țară și în privința cărora apăreau suspiciuni de deținere și prezentare a testului PCR "COVID-19" cu semne de falsificare. Astfel, polițiștii implicați în serviciu ar fi acceptat și primit sistematic de la cetățenii care traversau frontiera Republicii Moldova pe sensul "ieșire" sume cuprinse între 50-100 de euro”, este precizat în informarea de presă a CNA.
S-a stabilit că angajații IGPF, implicați în serviciu, ar fi extorcat bani de la cetățeni moldoveni, dar și străini, care intenționau să iasă din țară, pentru a nu le întocmi procese verbale pentru încălcarea regulilor de izolare.
Fluxul de știri
0