Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

VIDEO - Cum se ia mită la Aeroport pentru a trece cu vederea testele false anti-COVID

© Sputnik / Miroslav RotariМеждународный аэропорт Кишинева
Международный аэропорт Кишинева  - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
13 polițiști de frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău au fost reținuți și urmează să fie plasați în izolatorul CNA. Aceștia sunt cercetați pentru corupere pasivă și riscă până la 10 ani de detenție.
CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. Centrul Național Anticorupție a făcut pubilce imaginile video din cadrul acțiunilor de documentare a schemei de corupție, în care sunt vizați 15 polițiști de frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău. 13 dintre aceștia au fost reținuți și urmează să fie plasați în izolatorul CNA. Ei sunt sunt cercetați pentru corupere pasivă și riscă până la 10 ani de închisoare cu privarea dreptului de a ocupa funcții publice până la 10 ani.
Atenție, în materialul video persistă limbaj licențios.
Mai exact, aceștia sunt bănuiți că ar fi implicați în aproape 60 de episoade de pretindere de mită de la pasagerii curselor avia.
„Ca rezultat al acțiunilor operative, s-a constatat că angajații Sectorului de Poliție de Frontieră "Aeroportul Internațional Chișinău", fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în contextul restricțiilor impuse de situația epidemiologică, au creat și implementat o schemă de obținere ilicită a mijloacelor bănești de la pasagerii care plecau din țară și în privința cărora apăreau suspiciuni de deținere și prezentare a testului PCR "COVID-19" cu semne de falsificare. Astfel, polițiștii implicați în serviciu ar fi acceptat și primit sistematic de la cetățenii care traversau frontiera Republicii Moldova pe sensul "ieșire" sume cuprinse între 50-100 de euro”, este precizat în informarea de presă a CNA.
S-a stabilit că angajații IGPF, implicați în serviciu, ar fi extorcat bani de la cetățeni moldoveni, dar și străini, care intenționau să iasă din țară, pentru a nu le întocmi procese verbale pentru încălcarea regulilor de izolare. Așadar, la această etapă, în cauză figurează 15 polițiști de frontieră cu statut de bănuit, dintre care 13 au fost reținuți și urmează să fie plasați în izolatorul CNA.
Fluxul de știri
0